Kolmas tehtävä:

Pottermaiset joulureseptit

Joukkueen täytyy kehittää yksi Pottermainen joululeivonnaisen resepti, joka myös tehtynä toimisi.

 

Huti tarjoaa teille:

 

Jouluiset noidankattilakakut

 

Ainekset:

200g margariinia tai voita

1½-2 dl sokeria

3 munaa

3-3½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

n. 2 rkl kaakaojauhetta

n. 2-3 rkl kermaa tai maitoa (tai hätätapauksessa vettä)

muffinssivuokia

tomusokeria

vettä

punaista karamelliväriä

 

 

Näin noidankattilakakut syntyvät:

 

1. ja 2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Jästit voivat käyttää esimerkiksi sähkövatkainta.

3. Lisää munat yksitellen. Vatkaa hyvin kunkin munan lisäyksen jälkeen.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon samalla sekoittaen. Lisää myös mausteet. Vältä liikaa vatkaamista, ettei vaahto laske.

5. Noidat voivat unohtaa siivilän ja yksinkertaisesti poistaa mahdolliset paakut taikasauvan heilautuksella.

6. Sekoita tasaiseksi.

7. Erottele noin puolet taikinasta toiseen kulhoon.

8. Lisää kaakaojauhe ja vesi.

9. Sekoita niin, että tuloksena on sopivan ruskeaa. Noidille huomioksi, että pelkkä taikinan värin vaihtaminen ei riitä, vaan muutos on ehdottomasti tapahduttava kaakaojauheen avulla.

10. Kasaa noidankattilakakut muffinssivuokiin joko käsin tai taian avulla. Noitien on suotavaa käyttää vaadittua kattilan pohjan paksuutta, jotta makuelämys on täydellinen. Seuraavassa kuitenkin vielä tarkemmat ohjeet niille, jotka eivät ole ennen kasanneet noidankattilakakkuja.

 

11. Valuta ruskeaa taikinaa muffinssivuoan sivuille. Lisää sitä vielä pohjaan niin, että kaikki sivut peittyvät. Näin olet tehnyt noidankattilan. Valuta vaalea taikina ”kattilaan” liemeksi.

12. Laita valmis pellillinen 175-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.

 

Seuraavaksi tehdään kuorrutus:

13. Laita pienehköön kulhoon usea ruokalusikallinen tomusokeria.

14. Lisää vähän vettä ja sekoita tasaiseksi.

15. Lisää karamelliväriä reilusti, jotta kuorrutuksesta tulee mahdollisimman tumman punainen.

16. Sekoita jälleen tasaiseksi. Arvioi sopiva määrä kuorrutusta ja toista tarvittaessa työvaiheet niin monta kertaa, että kuorrutusta on tarpeeksi.

 

17. Kun noidankattilakakut näyttävät hyviltä, voit ottaa ne uunista. Noidat voivat jäähdyttää kakut saman tien, jästien on odotettava mikäli vain kärsivällisyys riittää.

18. Irrota noidankattilakakut vuoista.

19. Kuorrutukseen on melko varmasti muodostunut kova pinta, joten sitä on sekoitettava ennen käyttöön ottoa. Noidankattilakakkujen koristeluun ei tarvitse kuin lusikan, josta kuorrute voidaan valuttaa kakkujen päälle halutulla tavalla. Koristelun jälkeen noidat voivat asettaa kuorrutukseen yksinkertaisen jähmetysloitsun, mutta jästit joutuvat jälleen odottelemaan. Jos maltti ei riitä, voi syömisen aloittaa saman tien, sillä kuorrutus maistuu hyvältä jähmettymättömänäkin.

 

 

Tuomari katsoi ohjeemme kolmanneksi parhaaksi 50 pisteellä. "Selkeät ohjeet ja kuvat ovat plussaa."